جهان باسرعتی سرسام آوربه سمت مادی وتجربی شدن همه چیز پیش میرود . امادر میان این غوغا وهیاهو نهال معنویت واخلاق انسانی در حال سربرآوردن است ودر میهن اسلامی ما که پرچمدار ارزشهای الهی٬ انسانیت و احترام به کرامت انسانی که موهبتی خدادادی است مورد تاکید بیشتری قرار گرفته است .در این میا ن دست اندرکاران بهداشت و درمان مسئولیت بیشتری نسبت به گذشته دارند و علاوه بروظایف حرفه ای نسبت به تغییر و اصلاح عوامل اجتماعی موثر برسلامت و ارتقاء سطح آن در جامه وتشخیص به موقع بیماری هاو عوامل مخاطره آمیز سلامت جامعه وهمچنین جلب همکاری بیماران در ارائه خدمت به دلیل بالا بودن سطح آگاهی مردم ٬ وظیفه ای بسیار مهم است .ماباید کمک کنیم که جامعه باور کند سلامت ٬ یکی از اساسی ترین ارکان سعادت و توسعه است .

شبکه بهداشت و درمان شهرستان خمین قبل از انقلاب اسلامی با نام بهداری در سال 1339 تاسیس گردیده و از سال 1363 تحت عنوان شبکه بهداشت و درمان ادامه فعالیت داده است و اکنون مدیریت شبکه توسط دکتر حشمت اله... رضایی اداره می گردد.
بعد از تاسیس شبکه به سرعت در همان سالهای تاسیس شبکه ها با 10 مرکز بهداشتی درمانی روستایی و 5 مرکز بهداشتی درمانی شهری به فعالیتهای بهداشتی خود ادامه داده است و بیمارستان امام خمینی (ره) نیز که تحت پوشش شبکه می باشد از سال 1357 فعالیت خود را با 96 تخت شروع نموده است.
خدمات بهداشتی درمانی شهرستان :از طریق مرکز بهداشت که دارای 9 مرکز بهداشتی درمانی روستایی 5 مرکز بهداشتی درمانی شهری و 2 پایگاه بهداشتی (1 واحد در شهر خمین و 1 واحد در شهر قورچی باشی با 48 باب خانه بهداشت می باشد و  2 بیمارستان (امام خمینی (ره) و زینب کبری (س) ارائه خدمت می نماید. جمعیت تحت پوشش 126419 نفر می باشد که طبق سرشماری اول سال 89 ، 40857 نفر آن روستایی و 82657 نفر در شهر ساکن می باشند.
- همچنین تعداد 9 مرکز بهداشتی درمانی روستایی و 3 مرکز بهداشتی درمانی شهری مجری طرح پزشک خانواده هستند که مسئول ارائه خدمت به جمعیت ساکن در روستاها هستند. در مراکز مجری پزشک خانواده جمعاً 14 نفر پزشک عمومی و 12 نفر مامای (کاردان) مشغول هستند.
12 مرکز یاد شده دارای 12 واحد داروخانه فعال با بیش از 270 قلم داروی موجود پاسخگوی تقریباً نیازهای دارویی مراجعین می باشند. همچنین 2 مرکز شهری غیر مجری پزشک خانواده دارای داروخانه فعال می باشند. 9 واحد آزمایشگاهی فعال در مراکز روستایی آزمایشات سطح 1 ارائه خدمات می نمایند.
- مراقبتهای بهداشتی اولیه و سایر اجزاء PHC در غالب 48 خانه بهداشت و از طریق 112 بهورز به روستائیان ارائه می گردد.
خدمات درمانی :
بیمارستان امام خمینی (ره) و زینب کبری (س) با مشخصات ذیل ارائه خدمت می نمایند.
1- تعداد تخت مصوب 96 مورد – تعداد تخت فعال92 مورد (جراحی 27 تخت، داخلی 21 تخت اطفال 15 تخت – زنان و زایمان 16 تخت – سی سی یو 10 تخت- آی سی یو 3 تخت)
٭ تخصص های موجود:
جراحی عمومی- داخلی -اطفال– زنان و زایمان– قلب و عروق– عفونی - چشم– گوش و حلق و بینی– پوست– اورولوژی - اعصاب و روان– بیهوشی– رادیولوژیست– دارو ساز - علوم آزمایشگاهی سایر واحدهای ارائه دهنده خدمت: رادیولوژی،سی تی اسکن، سنوگرافی، آندوسکوپی، اکورنگی، تست ورزش، نوار مغز، نوار عضله، آزمایشگاه، داروخانه، درمانگاه تخصصی و بخش همودیالیز می باشند.

شبکه بهداشت ودرمان شهرستان خمین بدلیل دارابودن پتانسیل های لازم نیروی متخصص و کار آمد در زمینه های بهداشتی و در مانی وبا توجه به اینکه به عنوان قطب در مانی جنوب استان مرکزی انجام وظیفه می نماید این رسالت را بر خود فرض نموده که ضمن حرکت به سوی ارائه خدمات هر چه بهتر بهداشتی درمانی به مردم عزیزو شریف شهر خمین و شهر های اطراف درجهت حفظ ارزشهای انسانی و اخلاقی توان وکوشش خود را مضاعف نموده و دراین راستاکمک و یاری مسئولین زیربط٬ کار گشا خواهد بود .